🧘 Přinášíme nové termíny jógových pobytů pro rok 2024

5 důvodů proč (ne)jet na jógový víkend

Verča
Verča
5 důvodů proč (ne)jet na jógový víkend

S přicházejícím jarem roste vaše zásoba energie a začínáte pomalu přemýšlet, co s ní? My už máme jasno! Nasměrovali jsme ji na přípravu dvou skvělých jógových retreatů. A protože víme, že není jednoduché se utrhnout, a udělat ten krok vstříc novým zážitkům, vyvracíme 5 nejčastějších důvodů, které nám v tom mohou bránit.

1. Špatný termín

Už dlouho si říkám, že bych někam jela, ale nikdy se mi to úplně nehodí. Víkendy na chalupě, dovolené, rodinné oslavy, nebo pracovní povinnosti. Čas přímo letí, dny ubíhají. Staráme se o své rodiče, děti, partnery, pracujeme v zaměstnání a pečujeme o domácnost, nebo zahradu. Kde jsme ale na žebříčku našich priorit my a kde je čas pro nás? V záplavě povinností a pod tlakem okolí může být prosadit své potřeby těžké, není to ale nemožné a vše jde, když se chce. Dovolte si to a dejte jednou za čas na první místo sami sebe, třeba právě 5.-7. května v Lozicích nebo 2.-4. června v Českém Švýcarsku. Ty si to zasloužíš.

2. Nechci jet sama, nikoho tam nebudu znát

Když jedeme s někým koho známe, může to být skvělé. Je to cesta, jak strávit společný čas s kamarádkou, se kterou se nevídáme tak často, nebo můžeme společné přátelství díky nové zkušenosti prohloubit. Na druhou stranu když jedeme sami, máme prostor více pozorovat sebe, své tělo, svou mysl a také své okolí. Jinými slovy, mohu pěstovat všímavost a pozorovat, jak na mě noví lidé působí, jak se v přítomnosti nových lidí cítím, jakou roli v neznámém kolektivu zaujímám. Taková cesta může nabídnout zcela nový rozměr ve smyslu sebepoznání, vystoupení z komfortní zóny, získání sebejistoty a důvěry v bezpečném prostoru a samozřejmě navázání nových mezilidských vztahů, s lidmi s podobnými zájmy :). Lektorky se starají o to, aby se všichni v kolektivu cítili bezpečně a přijímáni se vším, co s sebou přinášejí.

3. Nemám dostatek zkušeností s jógou

Začátečníci i pokročili, všichni si najdou své. O pohodlí všech účastníků se na jógových víkendech při lekcích i mimo ně, starají 3 lektorky, a program není povinný. Už jste byli na lekci v jóga spirit? Pak už určitě víte, že se snažíme hledat cesty, jak zprostředkovat skvělý zážitek úplně každému skrz laskavý individuální přístup. Pokud jste u nás ještě nebyli, vyzkoušejte některou z lekcí a ujistěte se o tom na vlastní kůži.

Pochybnosti jsou mnohdy přirozené, proto, pokud máte jakékoli dotazy, napište nám email, na FB, zavolejte, nebo si s námi třeba dejte kafe :)

4. Mám strach z vegetariánského jídla

Nejste první a možná ani poslední. Dahl z červené čočky, zeleninové kari, lívance s granulou... ještě si nejste jistí? Přečtěte si naše recenze, které mluví za vše zde. Budete se cítit skvěle, lehce, bude vám dobře. Zapomeňte na těžký žaludek a únavu po jídle. Na maso si nevzpomenete :)

5. Je to drahé

Rozpočet řeší každá domácnost i jednotlivec a my chápeme, že jde o výdaj nad rámec těch běžných. Všichni nejprve pochopitelně musíme zabezpečit své základní potřeby, jako jsou strava, bezpečí, spánek a zdraví... Plnohodnotný/naplněný život obvykle přichází až s naplněním navazujících potřeb, jako jsou potřeby seberealizace, sebepoznání, bytí ve společnosti (milých) lidí, komunikace, interakce, učení se novému, či dělání toho, co nás baví. A s tím vám můžeme pomoct my.

Jógové víkendy zahrnují na první pohled ubytování, lekce jógy se třemi lektorkami a stravu (moc dobrou :)) Na druhý pohled, ale nabízejí mnohem víc. Získáte zážitek na celý život, poznáte nové lidi, dobijete baterky, vystoupíte z komfortní zóny a bude to pro vás posilující zkušenost, vystoupíte z koloběhu svého běžného života a možná získáte nadhled, či novou perspektivu, bude prostor pro sdílení, něco nového se dozvíte a naučíte, můžete získat inspiraci pro své další směřování, víkend podpoří vaše psychické i fyzické zdraví, nebo možná nastartuje vaši cestu za seberozvojem. Netřeba zmiňovat, že to jsou věci k nezaplacení 😊

Který důvod je nejpalčivější právě pro vás? Je nějaký jiný důvod, který vám brání na jógový víkend jet? Máte pro nás podnět, o co jógové víkendy, ale třeba lekce, nebo workshopy ve studiu obohatit? Váš názor nás zajímá - napište nám.

Lekce jógy & pilates

Od pondělí do neděle pro vás na Praze 3 pořádáme různorodé lekce jógy a pilates.

Více info o našem studiu
Workshopy & akce

Zúčastněte se našich workshopů pořádaných v prostředí útulné kavárny.

Více o workshopech
Jógové víkendy

Prožijte víkend plný relaxu, zdravého pohybu a v obklopení skvělého jídla.

Více o víkendech

Další články

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci
Naše tipy
4.21.2024

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci

Extatické dýchání je technika spojující vědomé dýchání a hluboké ponoření se do vlastního nitra.

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?
Naše tipy
11.11.2023

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?

Tradice ženských kruhů sahá až do starověku, ne-li dál. O čem přesně jsou a jak mohou vám a ženám ve vašem okolí pomoct?

Buďme si o něco blíž

Navštivte náš Instagram
Instagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow Template