🧘 Přinášíme nové termíny jógových pobytů pro rok 2024

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci

Jana
Jana
Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci

V dnešním světě plném ruchu a stresu se mnozí z nás snaží najít cestu k vnitřnímu klidu a rovnováze. Mezi nejrůznější techniky pro dosažení této harmonie můžeme zařadit pravidelnou praxi jógy, meditaci nebo dechové metody. Nedávno jsme do rozvrhu našeho studia Jóga Spirit přidali zajímavou praxi, která se stává středem pozornosti - extatické dýchání. Tato starobylá technika kombinuje vědomé dýchání s hlubokou pozorností, vytvářející transformační zkušenost, která otevírá dveře k hlubokému klidu a duchovnímu probuzení. Extatické dýchání je technika spojující vědomé dýchání s otevřenými ústy a hlubokým ponořením se do vlastního nitra.

Co je extatické dýchání?

Je to praxe, která se stala středem pozornosti mnoha, kteří hledají cestu k hlubokému klidu a duchovní transformaci. Tato technika kombinuje rytmické a hluboké dýchání s vědomou pozorností, aby stimulovala nervový systém a vytvořila změny ve stavu vědomí a fyziologii těla.

Extatické dýchání se provádí s otevřenými ústy, což umožňuje dýchání proniknout do hloubky břicha a stimulovat nervus vagus, spojený s pocitem klidu a relaxace. Tímto způsobem se můžeme intuitivně propojit se svým vnitřním já a překročit hranice vědomí.

Jedním z fascinujících aspektů extatického dýchání je jeho schopnost aktivovat produkci dimethyltryptaminu (DMT) v mozku. DMT je silná psychedelická látka, která může vést k intenzivním emocionálním a duchovním zážitkům. Praxe extatického dýchání nám umožňuje přístup k DMT vytvořenému v našem vlastním těle, což může být považováno za bezpečnější alternativu k externímu užívání psychedelik.

Než se ponoříte do této praxe, je důležité mít na paměti několik věcí. Extatické dýchání není pro každého a mělo by být vykonáváno s ohledem na individuální potřeby a možnosti. Pro ty, kteří se cítí nervózní nebo mají obavy z možných vedlejších účinků, je doporučeno provádět tuto techniku pod vedením zkušeného facilitátora.

Nicméně pro mnoho lidí může extatické dýchání být úžasným nástrojem ke zmírnění stresu, úzkosti a napětí. Studie naznačují, že hluboké dýchání může snížit stresovou reakci a aktivovat mechanismy spojené s relaxací a regenerací těla.

Změny ve stavu vědomí a fyziologie během extatického dýchání jsou fascinujícím polem výzkumu. Přesný mechanismus, jakým tato technika ovlivňuje nervový a hormonální systém, zůstává stále zkoumán, ale jedna věc je jistá - extatické dýchání otevírá dveře k hlubokému klidu a transformaci.

Takže pokud jste vyzkoušeli různé metody pro zvládání stresu a hledáte novou cestu k duševnímu zdraví a pohodě, možná je čas objevit extatické dýchání. Ať už jste začátečník nebo zkušený praktikant, tato praxe vám může otevřít nové dveře k vaší vlastní vnitřní síle a klidu.

Lekce jógy & pilates

Od pondělí do neděle pro vás na Praze 3 pořádáme různorodé lekce jógy a pilates.

Více info o našem studiu
Workshopy & akce

Zúčastněte se našich workshopů pořádaných v prostředí útulné kavárny.

Více o workshopech
Jógové víkendy

Prožijte víkend plný relaxu, zdravého pohybu a v obklopení skvělého jídla.

Více o víkendech

Další články

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci
Naše tipy
4.21.2024

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci

Extatické dýchání je technika spojující vědomé dýchání a hluboké ponoření se do vlastního nitra.

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?
Naše tipy
11.11.2023

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?

Tradice ženských kruhů sahá až do starověku, ne-li dál. O čem přesně jsou a jak mohou vám a ženám ve vašem okolí pomoct?

Buďme si o něco blíž

Navštivte náš Instagram
Instagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow Template