🧘 Přinášíme nové termíny jógových pobytů pro rok 2024

Jóga pro začátečníky: 5 důvodů proč začít

Darina
Darina
Jóga pro začátečníky: 5 důvodů proč začít

Možná jste už párkrát váhali, ale stále jste se neodhodlali. My ve studiu Jóga spirit věříme, že cvičení jógy je pro každého. A proč?

Cesta ke zdraví

Na internetu i v knihách najdete mnoho článků a studií o prospěšnosti jógy na zdraví. Tělo zpomalí, dech se zintenzivní, mysl se soustředí na pohyb a vy plynete v příjemném rytmu ásan. Když přidáte i další aktivity, kterék józe patří, jako je meditace, učení dávných filozofií, dechové praktiky, ájurvédu a další, dopřejete tělu úžasný mentální i fyzický detox. Ne nadarmo cvičí jógu také děti, senioři i těhotné ženy.

Dobití baterek

Mnoho studentů na mých hodinách v Jóga spirit ulehá na podložku unavených a bez energie. Na začátku mívám pocit, že se ani nezvednou. Ale opak je pravdou. Tělo se totiž při rozumné fyzické aktivitě doslova nabíjí. Krásně se rozproudí krev i lymfa, povolí se napětí v šíjových svalech, obličeji i chodidlech. Mysl na chvíli vypne neustálý tok plánů, starostí a povinností. Díky tomu často odcházíme z podložek jako znovuzrození, s čistou hlavou a plní elánu.

Zdravotní kompenzace

Pokud se věnujete nějakému sportu intenzivně, je vždy dobré ho doplňovat i jinou aktivitou. Často se doporučují dlouhé procházky nebo právě jóga. Svaly zde totiž projdou všemi potřebnými složkami pohybu – uvolněním, aktivací, zpevněním i protáhnutím. Pokud si navíc vyberete pomalejší styl cvičení, lépe se naučíte poznávat svoje tělo, jeho reakce, rozsahy a limity. To vám při sportu pomůže zlepšit výkon s ohledem na zdraví.

Rozvíjení

Jóga je celoživotní cesta a je v ní neustále co objevovat. Nemusíte se tedy bát stereotypu. Zkoušet můžete různé varianty, lektory a další aktivity, jak jsem zmínila výše. Budete překvapeni, kolik toho poznáte sami na sobě nejen ve fyzické ale i psychické rovině.

Klid tělu a duši

A nakonec jeden z největších benefitů. Nejenom, že budete odcházet z lekcí krásně naladění, účinky jsou navíc dlouhodobější. Jakmile člověk lépe pochopí sám sebe, začne být klidnější, laskavější a dobře naladěný. Jóga pomáhá změnit přístup k mnoha věcem, dá vám potřebný nadhled a sílu k odpuštění a pochopení.

Náš tip: Pokud jste se konečně odhodlali začít cvičit a nemáte to na Žižkov daleko, doporučujeme naši jemnou jógu pro začátečníky, kterou v našem studiu najdete každé pondělí a středu od 17:00. :)
Lekce jógy & pilates

Od pondělí do neděle pro vás na Praze 3 pořádáme různorodé lekce jógy a pilates.

Více info o našem studiu
Workshopy & akce

Zúčastněte se našich workshopů pořádaných v prostředí útulné kavárny.

Více o workshopech
Jógové víkendy

Prožijte víkend plný relaxu, zdravého pohybu a v obklopení skvělého jídla.

Více o víkendech

Další články

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci
Naše tipy
4.21.2024

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci

Extatické dýchání je technika spojující vědomé dýchání a hluboké ponoření se do vlastního nitra.

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?
Naše tipy
11.11.2023

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?

Tradice ženských kruhů sahá až do starověku, ne-li dál. O čem přesně jsou a jak mohou vám a ženám ve vašem okolí pomoct?

Buďme si o něco blíž

Navštivte náš Instagram
Instagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow Template