🧘 Přinášíme nové termíny jógových pobytů pro rok 2024

Jógová disciplína... aneb půlka úspěchu.

Darina
Darina
Jógová disciplína... aneb půlka úspěchu.

Známe to každý. Vrhneme se do sportu, chvíli nás to drží a pak motivace upadá. V té chvíli je správný čas si připomenout, co nám pohyb přináší a proč je fajn vytrvat. Jóga, stejně jako jiná aktivita, má mnohem více pozitivních účinků, když ji budeme praktikovat pravidelně. Je to navíc cesta, která skýtá celou řadu překvapení.

Vstát či nevstat?

Nováčka, který se objeví v jógové komunitě, může zaskočit, že někteří praktikující vstávají brzo ráno a cvičí ještě před prací, poté často i večer. Pohyb na podložce by měl prioritně přinášet radost, takže pokud jste už večer nervózní, že musíte ráno vstávat, tudy cesta určitě nevede. Naslouchejte sami sobě a najděte si denní dobu, která vám bude pro jógu vyhovovat, a také počet cvičení, které tělu budou prospívat a nepřetahovat ho. Můžete vyzkoušet začít vstávat jen o pár minut dříve a ráno se lehce protáhnout a aktivovat tělo. Možná vám bude vyhovovat chodit na lekci do studia, které vás ráno probudí a večer naopak uklidní. Zkrátka zkoušejte a hledejte si ten správný jógový rytmus.

Zlepším se vůbec někdy?

Pohyb má vývoj. Představte si ho jako stavbu domu – nejprve je potřeba vybudovat základy, a až poté můžeme dělat stěny, střechu a nakonec vybavení. To také platí u jógy. Cvičit pravidelně, trpělivě a s pokorou je klíč. Spěch bortí koordinaci a naše soustředění. Chtít hned dělat stojky nebo jít do jiných pokročilých pozic bez toho, aniž by na to tělo bylo připravené není fér vůči sobě. Proto, jestli si pořád připadáte jako začátečník, nevadí, ne každý je uzpůsoben zvládat náročné druhy pohybu. Jóga o tomhle navíc vůbec není. Může to být jen krásné plutí v základních pozicích, které dodá tělu sílu a lehkost. Proto se nenechte odradit. 

Moje týdenní radost

Možná jste si už pro sebe našli ten správný druh jógy a odhodlali se vytáhnout podložku, ale pořád má něco jiného přednost – je hezké počasí, ozvala se kamarádka… A tak se návštěva studia stále odkládá. Řešením problému může být kurz, který si dopředu zaplatíte, a který má vždy jistou návaznost. Jednotlivé hodiny se tak doplňují, obohacují a čeká vás pokaždé něco nového. Navíc si jasně stanovíte den a čas, kdy má jóga přednost před vším.

Variabilita je klíč

A pokud vás popadla únava a po józe se vám stýská, přeneste si ji domů pomocí knih, aroma rituálů, dýchání, meditace, poslechu hudby, filosofie… Jóga má mnoho rovin a aspektů, nemusí být nutně a stále na podložce. Obohatí vám život o krásné myšlenky, zklidní mysl a bude vás zakotvovat tady a teď. 

Lekce jógy & pilates

Od pondělí do neděle pro vás na Praze 3 pořádáme různorodé lekce jógy a pilates.

Více info o našem studiu
Workshopy & akce

Zúčastněte se našich workshopů pořádaných v prostředí útulné kavárny.

Více o workshopech
Jógové víkendy

Prožijte víkend plný relaxu, zdravého pohybu a v obklopení skvělého jídla.

Více o víkendech

Další články

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci
Naše tipy
4.21.2024

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci

Extatické dýchání je technika spojující vědomé dýchání a hluboké ponoření se do vlastního nitra.

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?
Naše tipy
11.11.2023

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?

Tradice ženských kruhů sahá až do starověku, ne-li dál. O čem přesně jsou a jak mohou vám a ženám ve vašem okolí pomoct?

Buďme si o něco blíž

Navštivte náš Instagram
Instagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow Template