🧘 Přinášíme nové termíny jógových pobytů pro rok 2024

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?

Jana
Jana
Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?

Spiritualita hraje v posledních letech stále důležitější roli a spolu s ní přichází spousta nových, respektive znovuobjevených trendů. Jedním z nich jsou tzv. ženské kruhy. Tradice ženských kruhů sahá až do starověku, ne-li dál. Tenkrát se ženy scházely, aby se vzájemně podporovaly během menstruace. Nyní se tato tradice začíná opět obnovovat, samozřejmě v trochu modernější verzi. A my ženské kruhy nově přinášíme do našeho studia.

Co je to ženský kruh?

Ženský kruh je bezpečný a posvátný prostor vytvořený záměrně pro setkávání žen. Je to prostor, kde se ženy mohou scházet, a to bez posuzování, soutěžení, očekávání, tlaku nebo hluku. Ženy se v ženských kruzích nesrovnávají, nebojují spolu, nezávidí si. Namísto toho se vzájemně podporují, sdílí své zkušenosti a pomáhají si navzájem růst. Jedná se o prostor pro sebereflexi a odpočinek bez požadavků vnějšího světa.

Toto každoměsíční setkávání žen je starodávná praktika a najdeme ji snad ve všech kulturách po celém světě. Ženské kruhy byly historicky vytvořeny pro vzájemnou podporu během menstruace, jelikož tehdy nebylo neobvyklé, že ženy z jedné vesnice své dny prožívaly ve stejný čas. Tento prostor tak sloužil ženám jako útočiště, kde se mohou stáhnout a znovu se napojit na svou sílu, přírodu i jedna na druhou.

Jaké jsou výhody a proč jsou ženské kruhy populární dnes?

Nárůst ženských kruhů v posledním desetiletí rychle roste a pomalu se dostávají do každého jógového centra po celém světě. Co je důvodem? Pravděpodobně stále větší a větší touha probouzet své ženství a silná potřeba se shromažďovat. Tato potřeba se začala objevovat zejména po rocích pandemie. Přínosem kruhu je skutečně znovu cítit pocit společenství a spojení se sebou samými, což přináší více pocitů radosti, štěstí a důvěry sama k sobě i k druhým. Ženy chodí do ženských kruhů načerpat energii, zasmát se a vzájemně se obohatit, aby se pak vrátily domů a mohly být spokojenější ve svých každodenních rolích.

Ženské kruhy s Luckou v našem studiu

Jelikož i my cítíme vzrůstající zájem po ženských kruzích, spustili jsme v našem jógovém studiu novinku, kterou bychom chtěli vytvořit něco výjimečného. Naším cílem je vytvořit skupinu žen, kde bude přátelské prostředí a kde se každá budeme cítít bezpečně, respektovaně a naprosto sama sebou.

Ženský kruh trvá dvě hodiny a každý měsíc je pro shromáždění určené jiné téma. Každá žena také vždy dostane prostor sdílet vše, co se v ní za uplynulý měsíc nahromadilo.

Dostaneš pro to svůj vyměřený prostor, do kterého nesmí nikdo zasahovat. Pokud však chceš mlčet, můžeš. Pro někoho je například ticho tím nejsilnějším sdělením. Ať už tě do našeho kruhu přivede potřeba doplnit energii nebo tě zaujme předem zvolené téma, věříme, že vždy odejdeš jako znovuzrozená a plná sil. Dovol si cítit se přijatá, v bezpečí, cítit radost ze života a přijď doplnit svou energii a sílu, kterou v každodenním životě potřebuješ.

Těšíme se na tebe! 😊

Lekce jógy & pilates

Od pondělí do neděle pro vás na Praze 3 pořádáme různorodé lekce jógy a pilates.

Více info o našem studiu
Workshopy & akce

Zúčastněte se našich workshopů pořádaných v prostředí útulné kavárny.

Více o workshopech
Jógové víkendy

Prožijte víkend plný relaxu, zdravého pohybu a v obklopení skvělého jídla.

Více o víkendech

Další články

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci
Naše tipy
4.21.2024

Ecstatic Breathwork: Cesta k hlubokému klidu a duchovní transformaci

Extatické dýchání je technika spojující vědomé dýchání a hluboké ponoření se do vlastního nitra.

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?
Naše tipy
11.11.2023

Ženské kruhy – O co se jedná a proč se přidat?

Tradice ženských kruhů sahá až do starověku, ne-li dál. O čem přesně jsou a jak mohou vám a ženám ve vašem okolí pomoct?

Buďme si o něco blíž

Navštivte náš Instagram
Instagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow TemplateInstagram Gallery - Yogi Webflow Template